Op dit moment zijn we nog druk bezig met de voorbereiding van diverse materialen voor de gebedsweek van 2022, zoals het kinder- en tienermateriaal, de gebedsbijeenkomsten en het digitale gebedsboekje. Kom op een later moment nog eens terug voor meer informatie en waardevolle downloads. 

Logo-Stay-connectednw.png

Ook tieners kunnen meedoen aan de Week van gebed voor eenheid. Van 17 t/m 24 januari 2021 ontdekken zij, net als de andere doelgroepen, vanuit Johannes 15 meer over verbondenheid met Jezus en de vrucht die dat oplevert. 

Club- of catechese-avond voor tieners

Voorblad-handleiding.jpgDit jaar ontwikkelden CGJO, Jeugd met een Opdracht, Jong Protestant, NGK Jeugdwerk Steunpunt en Youth for Christ samen materiaal voor een tieneravond. De handleiding bestaat uit diverse onderdelen waarmee je jouw tienerontmoeting kunt samenstellen. Tussen de onderdelen vind je diverse ideeën voor een ijsbreker, voor het vertellen van het verhaal, een werkvorm om de diepte in te gaan, creatieve gebedsvormen en tips voor het afsluiten van de avond. Als jeugdleider kun je ervoor kiezen of je meer nadruk legt op het leren of op het samen bidden. Hiermee is het materiaal zowel geschikt voor een catechisatie-avond als jeugdclub.

Vraag de handleiding aan

Dagelijkse video's en dagopeningen

Stronglife maakte voor iedere schooldag een inspirerende video rondom het thema van de gebedsweek. Je kunt de video's doorsturen naar de tieners uit jouw geloofsgemeenschap (via een Whatsappgroep bijvoorbeeld) of gebruiken in een dagopening op school. Je kunt de vijf video's hier alvast bekijken

Schrijf je in voor een dagelijkse update
Vraag de dagopeningen aan

Online activiteiten

Bid-mee-met-tieners---Week-van-gebed-2021.jpgNaast de tieneravond worden tieners ook online betrokken bij de Week van gebed voor eenheid. EO BEAM presenteert een onderzoek over tieners en gebed en de wekelijkse BEAM Kerkdienst op NPO2 en YouTube staat ook in het teken van de gebedsweek. Daarnaast activeren EO BEAM, Huis van Belle en Stronglife tieners dagelijks via sociale media om te bidden óf zich te verdiepen in gebed. Daarbij wordt aangehaakt bij het thema van de dag. Houd de sociale media-kanalen dus in de gaten en moedig tieners aan om deze te volgen. 

BEAM Huis van Belle Stronglife

Deze organisaties doen mee

 • BEAM
  BEAM
  BEAM
  We willen het voorbeeld van Jezus volgen en met elkaar Zijn liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen. Daarom is onze naam geïnspireerd op de Bergrede waar Jezus zegt: laat je licht schijnen, wees een lichtstraal (= BEAM). BEAM is hét jongerenmerk van de EO.
  BEAM
 • CGJO
  CGJO
  CGJO
  De Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie (CGJO) is een jeugdwerkorganisatie vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk. We streven ernaar dat er bloeiend jeugdwerk is in elke (CGK) kerk, met als doel dat jongeren Jezus leren kennen.
  CGJO
 • Huis van Belle
  Huis van Belle
  Huis van Belle
  Huis van Belle wil een veilige plek bieden waar meiden eerlijke verhalen horen over het leven en bemoedigd worden in hun geloof. We zijn een luisterend en adviserend oor waar nodig, een grote zus die je bij de hand neemt en geruststelt. Een thuis waar je compleet geliefd wordt zoals je bent.
  Huis van Belle
 • Jeugd met een Opdracht / Youth With A Mission
  Jeugd met een Opdracht / Youth With A Mission
  Jeugd met een Opdracht / Youth With A Mission
  De internationale vrijwilligersbeweging Jeugd met een Opdracht, ook wel bekend als YWAM, heeft simpelweg als doel om God te kennen en Hem bekend te maken.
  Jeugd met een Opdracht / Youth With A Mission
 • Jong Protestant
  Jong Protestant
  Jong Protestant
  Elk kind en iedere jongere weet zich geliefd door God. Dat is het verlangen van Jong Protestant. Daarom zet Jong Protestant zich in voor iedereen binnen het jeugdwerk, zodat gemeenten een vindplaats kunnen zijn van geloof, hoop en liefde.
  Jong Protestant
 • MissieNederland
  MissieNederland
  MissieNederland
  MissieNederland beweegt de kerk om samen de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld.
  MissieNederland
 • NGK Jeudgwerk Steunpunt
  NGK Jeudgwerk Steunpunt
  NGK Jeudgwerk Steunpunt
  Jeugdwerk Steunpunt wil de bloei van het evangelie in jouw leven vrucht laten dragen in de relatie met kinderen, tieners en jongeren.
  NGK Jeudgwerk Steunpunt
 • Raad van Kerken in Nederland
  Raad van Kerken in Nederland
  Raad van Kerken in Nederland
  De Raad van Kerken bevordert
  1) de oecumenische dialoog. Het gaat daarbij zowel om de dialoog tussen de aangesloten kerken onderling, als die tussen de aangesloten kerken en andere kerken en geloofsgemeenschappen.
  2) de gezamenlijke dienst van de kerken aan de samenleving.
  Raad van Kerken in Nederland
 • Stronglife
  Stronglife
  Stronglife
  Wij willen bouwen aan een generatie van christelijke jongeren die vanuit een levende relatie met Jezus Christus de smaakmakers van de maatschappij zijn. Een generatie van christelijke jongeren die de cultuur verandert in plaats van dat de cultuur hun verandert.
  Stronglife
 • Youth for Christ
  Youth for Christ
  Youth for Christ
  Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en biedt hen hoop.
  Youth for Christ