Tv-kerkdienst in teken van Week van Gebed

EO verzorgt kerkdienst vanuit Julianakerk te Apeldoorn, 19 januari om 08.55 uur op NPO2

13 januari 2020
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door: Jan Willem Janse

Op zondag 19 januari zendt de EO een oecumenische kerkdienst uit vanuit de Julianakerk in Apeldoorn. Deze dienst staat in het teken van de Week van Gebed voor de eenheid van christenen, zoals die al jarenlang wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland. De dienst zal de liturgie volgen zoals ontwikkeld door christenen op Malta. Het thema “Buitengewoon” van deze dienst verwijst naar de woorden van de apostel Paulus, die na zijn schipbreuk op Malta over de Maltezer bevolking het volgende zei: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”.

Medewerking aan de dienst wordt verleend door de plaatselijke Protestantse Gemeente door ds. Henk Boter en ds. Ad Wijlhuizen, alsmede door RK-diaken Ronald Dashorst en Luitenant-kolonel Ine Voorham van het Leger des Heils. Daarnaast verlenen ook Christien Crouwel van de Raad van Kerken in Nederland en Jan Willem Janse van MissieNederland hun medewerking. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door o.a. het koor Next Generation onder leiding van André Bijleveld.

Week van Gebed

'Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 26 januari. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Op de website van de Week van Gebed vind je een overzicht van de verscheidene locaties waar er wordt meegebeden.

Televisie

De televisiekerkdienst van de EO wordt uitgezonden op 19 januari om 08.55 uur op NPO2.
Daarna volgt er een eucharistieviering vanuit Sant'Egidio in Amsterdam, uitgezonden door KRO-NCRV.