Meebidden via media

Ben je niet in staat om zelf een bijeenkomst bij te wonen, maar wil je toch de verbondenheid ervaren die de Week van Gebed voor de eenheid geeft? Dat kan! Dankzij uitzendingen op radio en televisie kun je vanuit je eigen woonkamer meebidden tijdens de Week van Gebed.

Via radio

Groot Nieuws Radio.pngGroot Nieuws radio neemt je mee door de Week van Gebed. Op maandag trapt de radiozender af met een vooruitblik door Jan Willem Janse (projectleider van de Week van Gebed bij MissieNederland). Elke ochtend wordt er in de Nieuwe Morgen gebeden voor het thema van die dag. Voorganger Wietse van der Hoek zal daarin het woord voeren. In het middagprogramma Laurens Lunchroom zal dagelijks rond 13.15 uur een interview te beluisteren zijn met iemand die een sterke verbondenheid heeft met het thema van die dag. Denk bijvoorbeeld aan gesprekken met vluchtelingen, hulpverleners, mensen die in kerkelijk Nederland actief zijn bij fusies tussen verschillende kerken of die zich inzetten voor vervolgde christenen. Luister online, via de Groot Nieuws Radio app of via DAB+.

Via televisie

TV-dienst-2020.pngOp zondag 19 januari, de eerste zondag van de gebedsweek, kunnen televisiekijkers op twee momenten in dit kader een viering meebeleven.

Van 8:55 uur tot 9:45 uur zendt de EO een oecumenische dienst uit vanuit de Julianakerk in Apeldoorn. Aan deze dienst werken leden van verschillende Apeldoornse kerken mee. Voorganger is ds. Henk Boter. Muzikale medewerking verleent gospelkoor Next Generation, ondersteund door de YCS Band.

Vanaf 10.00 uur kan de kijker meevieren met de gemeenschap van Sant’Egidio vanuit de Mozes en Aäronkerk in de Amsterdam. Hierin zal mgr. Jan Hendriks voorgaan. Deze viering wordt uitgezonden door KRO-NCRV.

Beide uitzendingen worden uitgezonden op NPO 2.

Via YouTube en Instagram

Live-op-YouTube.pngOp 22 januari gaan tieners live met elkaar bidden via een event op YouTube, in samenwerking met EO Beam, Huis van Belle en Stronglife. Van 16.00 tot 17.00 uur kunnen tieners terecht op het YouTube-kanaal van EO BEAM. Wijs tienerleiders uit jouw gemeente hierop en moedig tieners aan om vanuit huis mee te doen.

Stronglife neemt tieners tijdens de Week van Gebed mee op reis met Paulus. Aan de hand van de gebedskalender voor tieners deelt Stronglife dagelijks een video. De eerste video besteedt aandacht aan wat we tijdens deze week doen: bidden. Daarvoor was er wel eerst een Bijbeltekst nodig, die verspreid werd over drie plaatsen in de binnenstad van Franeker. Evi en Janneke doen verschillende opdrachten om die Bijbeltekst te vinden