De Week van gebed beleven via audio

Groot Nieuws Radio.pngGroot Nieuws Radio

Ook via radio kun je deze week meebidden. In diverse uitzendingen besteedt Groot Nieuws Radio aandacht aan de gebedsonderwerpen van iedere dag.

Van maandag t/m vrijdag kun je in De Dag van Vandaag vanaf half 5 je gebedspunten delen via Whatsapp (06-270 65 112). In de uitzending zullen die gebedspunten genoemd worden. Ook is er elke werkdag aandacht voor de gebedspunten die aangereikt worden uit het boekje met reflecties en gebedspunten. Jan Willem Janse  (projectleider Week van gebed voor eenheid bij MissieNederland) geeft er uitleg bij en vertelt hoe de gebedsweek leeft in Nederland.

Op dinsdag 17 januari schoof Jan Wolsheimer, directeur bij MissieNederland aan in de studio om met Annemarie Biljard in gesprek te gaan. Je kunt de uitzending van Bij Jorieke hier terugluisteren. Een openhartig gesprek over wat bidden is, waar goed doen en recht zoeken concreet wordt en hoe voor Jan zelf bidden - na een gesprek met een priester - een hele andere lading kreeg.

www.grootnieuwsradio.nl

Spotify

Luister naar prachtige muziek die aansluit bij het jaarthema van de gebedsweek: Doe goed, zoek recht. Met liederen uit diverse muzikale tradities en culturen. Je vindt de lijst via deze link of kunt het hieronder luisteren (als je cookies op deze website hebt geaccepteerd).

PS Luister ook de lijsten van 2022 en 2021

NPO_Radio_5_logo_2016NPO Radio 5

Ook bij de EO op NPO Radio 5 hoor je de Week van gebed voor eenheid voorbij komen. Zo blikt het radioprogramma Thuis op 5 op zaterdagavond 14 januari tussen 22.00 uur en 24.00 uur vooruit op de gebedsweek met Jan Willem Janse (projectleider Week van gebed bij MissieNederland). Op zondag 15 januari hoor je in het verzoekplatenprogramma De muzikale fruitmand diverse liederen die gaan over gebed en deelt Mira de Boer van Tearfund hoe je ook in je dagelijks leven invulling kunt geven aan het thema 'Doe goed, zoek recht'.

Luister online

De Week van gebed beleven via sociale media

Facebook, Twitter en Instagram

Plaats jouw gebeden op Twitter, Instagram of Facebook met de hashtag #weekvangebed en/of #doegoedzoekrecht. Zoek op sociale media op deze hashtags en ontdek wat er allemaal te beleven valt in deze gebedsweek. 

Volg ook het profiel van de Week van gebed op sociale media:

Twitter FacebookInstagram

Gebed 15 januari 2023 (zondag 1)Plaats zelf gebedsafbeeldingen

Met behulp van mooi opgemaakte afbeeldingen in de stijl van de Week van gebed voor eenheid 2023 kun je ook zelf iedere dag een gebed delen op bijvoorbeeld Instagram, Facebook of Twitter. 

Naar de downloads

Dagelijkse gebedsvideo van SKIN op YouTube

Net als afgelopen jaar, zal SKIN (Samen Kerk in Nederland) elke ochtend om 8.00 een dagelijkse gebedsvideo plaatsen op haar YouTube-kanaal. Verschillende pastors uit de kerken van SKIN zullen de dag en het gebed inleiden. 


Naar het YouTube-kanaal

Bekijk hierboven de promotievideo van SKIN

Dagelijkse video's voor tieners op TikTok, Instagram en YouTube

Voor tieners maakt stichting Stronglife voor iedere schooldag een inspirerende video rondom het thema van de gebedsweek. Je kunt de video's volgen via de kanalen van Stronglife, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook zelf doorsturen naar de tieners uit jouw geloofsgemeenschap. 


Ontdek meer


Bekijk hierboven een preview van de eerste video van de Week van gebed voor eenheid 2023

De Week van gebed beleven via televisie

Nederland-Zingt.pngNederland Zingt

Op zaterdag 14 januari om 17.45 uur stond de uitzending van Nederland Zingt in het teken van de Week van gebed voor eenheid. Veel liederen die aan bod komen, zijn gebeden. Ook hoor je het verhaal van Mira de Boer. Zij is voorganger in Almere en betrokken bij Tearfund, een organisatie die alles te maken heeft met goed doen en recht zoeken.

Terugkijken

Family7

family7_logoOp Family7 zie je op maandag 16 januari tijdens de uitzending van Uitgelicht! een interview met Jan Willem Janse: over het hoe en het waarom van de gebedsweek én over het thema van dit jaar.

Terugkijken

De Week van gebed beleven via lokale media

Online vieringen via YouTube of Kerkdienst Gemist

Steeds vaker kun je ook online diensten en gebedsbijeenkomsten volgen van plaatselijke initiatieven. Kijk op onze pagina met het overzicht van (online) bijeenkomsten in het land.

Bekijk het overzicht
landkaart.png

Terugkijken naar vorig jaar

meer historie