Programma

Het programma start zaterdagavond om 20.00 uur met verhalen van mensen die vertellen hoe zij geraakt zijn door de coronacrisis. Voorgangers ds. Rhoïnde Doth (voorzitter Samen Kerk in Nederland), mgr. Gerard de Korte (Rooms-Katholieke Kerk), ds. René de Reuver (scriba Protestantse Kerk) en drs. Ruth Sleebos (algemeen secretaris Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten) spreken gezamenlijk een gebed voor vrede en verbinding uit. Het programma wordt gepresenteerd door Jurjen ten Brinke. 

Toenadering

Ook vindt er een moment van toenadering plaats tussen Moses Alagbe, Hans Maat, Mirjam van der Vegt en Jan Wolsheimer. Zij staan onderling erg anders in deze coronacrisis en gaan in gesprek over het onbegrip dat vanwege standpunten hebben ontvangen en/of geuit. Ze willen echt naar elkaar luisteren en elkaar vinden in wat verbindt en niet in wat onderscheidt. Zo willen ze ook tot een voorbeeld zijn voor andere christenen om elkaar niet te verliezen in deze coronacrisis. 

NationaalGebed_Visuals_Compleet

Livestream en gebedsmuur

De livestream van het Nationaal Gebed is zaterdag 15 januari vanaf 20.00 uur te zien bij de EO. Hier vind je ook een digitale gebedsmuur waarop mensen zelf een gebed kunnen achterlaten. 

 • Raad van Kerken in Nederland
  Raad van Kerken in Nederland
  Raad van Kerken in Nederland
  De Raad van Kerken bevordert
  1) de oecumenische dialoog. Het gaat daarbij zowel om de dialoog tussen de aangesloten kerken onderling, als die tussen de aangesloten kerken en andere kerken en geloofsgemeenschappen.
  2) de gezamenlijke dienst van de kerken aan de samenleving.
  Raad van Kerken in Nederland
 • Evangelische Omroep (EO)
  Evangelische Omroep (EO)
  Evangelische Omroep (EO)
  De EO wil laten zien dat er plek is voor geloof in elke situatie. Op de lichtste momenten, maar ook op de allerzwartste dagen. We willen er zijn voor mensen die op verschillende momenten in hun leven zoekende zijn. Voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden, naar houvast, naar Gods liefde.
  Evangelische Omroep (EO)
 • Protestantse Kerk in Nederland
  Protestantse Kerk in Nederland
  Protestantse Kerk in Nederland
  De Protestantse Kerk in Nederland is deel van de wereldwijde gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen. Een vindplaats van geloof, hoop en liefde.
  Protestantse Kerk in Nederland
 • Niet Alleen
  Niet Alleen
  Niet Alleen
  Het netwerk van #Nietalleen verbindt we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.
  Niet Alleen
 • MissieNederland
  MissieNederland
  MissieNederland
  De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Maar hoe doe je dat? Dankzij het grootste christelijke netwerk van Nederland staan betrokken kerkleden er niet alleen voor, want wij geloven in de kerk. MissieNederland helpt jou om met je geloofsgemeenschap steeds weer een volgende stap te zetten bij het brengen van leven in de wereld.
  MissieNederland

Draag jij het Nationaal Gebed een warm hart toe?

Help ons samen de kosten te dragen

Geef een gift

Terugkijken: de Dag van Nationaal Gebed 2020

Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen, en om God te vragen ons zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. Woensdag 18 maart 2020 kwamen we daarom - aan het begin van de coronacrisis - digitaal samen om gezamenlijk te bidden. Kijk gerust nog eens terug hoe het toen was.

Terugkijken
Dag van Nationaal Gebed - Foto EO - Willem Jan de Bruin.jpg